HISTÒRIA

LA CASA PADRÓ

 

La Casa Padró-Riera (Pg. Pere III, 38 – c. d’Àngel Guimerà), és una obra arquitectònica del municipi de Manresa (Bages) inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es troba situada al cor de la vila i del seu principal nucli comercial i cultural. L’edifici actual és el resultat de la rehabilitació iniciada l’any 2016. Concretament la segona planta és la que ocupa les dependències de l’Hotelet. S’hi ha conservat l’estructura, els terres hidràulics i els sostres originals i s’ha restaurat per integrar-ho perfectament amb el nou disseny interior, el qual combina la tradició modernista i l’estil contemporani, donant com a resultat un entorn acollidor, exclusiu i captivador

Hem apostat per la conservació i la posada en valor del patrimoni i de la cultura per oferir un servei exclusiu en un entorn únic

ARQUITECTURA MODERNISTA

 

La Casa Padró-Riera va ser construïda al segle XX (1914-1918) per l’arquitecte Bernat Pejoan i Sanmartí i és d’estil Modernista.

 

És un edifici d’habitatges fent xamfrà. Consta de planta baixa i dos pisos amb una alçada i soterrani. La composició és unitària i simètrica.

 

La façana destaca per la planta baixa amb ritme d’obertures separades per columnes i pilastres de pedra i capitells florals. Als pisos superiors les obertures amb balconada giren a les cantonades formant dues tribunes rodones.

 

La ornamentació amb pedra i ferro forjat, típic del modernisme, es troba a les tribunes i a tots els balcons.

Silueta Casa Padró
Hotel Manresa Modesto Padro